Last minute in blue :-)

Malo smo "pročačkali" po igračima s najmanjom minutažom među plavima u službenim tekmama. Pošto statističkih podataka iz doba "Juge" gotovo da i nema, pozabaviti ćemo se razdobljem HNL-a, odnosno od 1991. godine... Vjerovali ili ne, skoro pedeset igrača ima manje od 90 odigranih minuta upisanih u karijeri za Dinamo. Whatever, dobro izgleda u CV-ima spomenutih. A i uvijek mogu odgovoriti na pitanje "gdje si ti bio '91?" - "Igrao sam u Dinamu" i zaradit rundu na račun toga...

............................................................................................................

Pošto je u Kupu ipak lakše ugrabiti pokoju minuticu "u najdražem dresu" protiv lokalnog Messija iz Sračinca ili Unešića, odvojiti ćemo plave (anti)rekordere u Hrvatskom kupu i u HNL-u;

10.mjesto dijele dva Tomislava - Talijanac i Nakić koji su odigrali po 45 minuta u plavom dresu. Prvi je poslije završio u Poletu iz Buševca, drugi u zatvoru(!) zbog prijetnji smrću svojoj supruzi...

9.mjesto zauzima Robert Cerovec. Također ima upisano jedno poluvrijeme za Dinamo u Kupu (protiv spomenutog MIV Sračinec), a osam godina kasnije upisao je još jedan nastup u Hrvatskom kupu - za Moslavinu.

8.mjesto - Ivan Herceg, koji je nakon 45 minuta protiv Zagore, napravio solidnu karijeru (Loxa, Inter, Izrael, Mađarska, Kina).

............................................................................................................

7.mjesto s 26 odigranih minuta zauzima Badara Badji, koji je nakon Dinama, preko Indije završio u Mladosti iz Lučana...

6.mjesto "Suljo" sa slike desno (24 min). Trenutno igra za FC Tractor (nije šala), prije toga za Slobodu i Sarajevo, a skoro i za KPD Zenicu, jer je također završio na stupcima crne kronike zbog nanošenja teških ozljeda.

5.mjesto drži Igor Koretić koji je protiv neugodnog "BSK Bazinatoursa"(10:0) u 69. minuti zamjenio našeg bivšeg coacha. Poslije je upisao još tri nastupa u HNL-u za Kamen Ingrad i jedan u Kupu za Hrv. dragovoljac.

4.mjesto - još jedan naš nadareni junior, Marko Janjetović s 18 minuta odigranih protiv Bjelovara. Dao iskaz protiv Mamića i traži svojih 180.000 eura. Znači da je svaka njegova minuta odigrana u plavom vrijedna 10.000 ojra. Dajte nam Neymara...

3.mjesto zauzima "dite ajduka" Stipe Lapić s 19 minuta (5 protiv Lučkog + 14 protiv Bjelovara). Plavi ga doveli iz PSV-a, poslije Dinama igrao za još devet klubova (ukupno stotinjak nastupa). I naravno - "žao mu je što mu u Dinamu nisu pružili adekvatnu priliku".

2. Ivan Mršić

U rujnu 2009. ušao zadnjih desetak minuta protiv NK Plitvica Gojanec, umjesto "crne mambe" Sammira. Poslije nastupao za Lokomotivu, Inter i "Dragovoljce" (ukupno 21 nastup u HNL-u). Po svemu sudeći završio karijeru s 24 godine, jer zadnji njegov nastup zabilježen je 2015. za NK Zlate Moravce u Slovačkoj...

1. Alen Jurilj

Na prvom mjestu se nalazi Alen Jurilj. Međutim za njega važi ona da "iznimka potvrđuje pravilo". Odigrao je samo 5 minuta u Kupu za plave, ali u tih 300 sekundi postigao čak dva gola. Došao iz Kranjčevićeve, pa otišao preko Kustošije u Široki. Pošto ima tek 24 godine, ima vremena se ponovo pojaviti "na mapi"...

............................................................................................................

HNL;

28.-30.Petar Mamić(Istra), Mirza Golubica(Cibalia) i Saša Bjelanović(Slaven Belupo) - svi po 45 min

27.Davor Lovren 37 min protiv Lokomotive

26.Zoran Brlenić 36 min (22 protiv Varteksa+14 protiv Šibenika)

25. Jakov Anton Vasilj 30 min protiv Šibenika

24. Renato Josipović 28 min (dva puta po 14 min, Varaždin, Šibenik)

23.Ivan Božić 25 min protiv Slaven Belupa

22.Željko Žitnjak 23 min protiv Šibenika

20.-21.Stjepan Babić i Niko Janković 21 min protiv Varteksa, odnosno Varaždina

19.Mate Dragičević 20 min (8 kontra Osijeka+12 kontra Zagreba)

18.Edin Julardžija 19 min (5 Istra, 14 Varaždin)

17.Ali Karimi 19 min protiv Intera

16.Borna Miklić 18 min kontra Rijeke

15.Krešimir Radić 17 min (16 protiv Rijeke i 1 min protiv Hajduka)

13.-14.Tomislav Duvnjak (Varaždin) i Roko Baturina (Slaven B.) po 14 min

12.Tomislav Havojić(11 min)

Velika nada plavih je (nevjerojatno) upisala 11 (slovima: jedanaest) minuta nastupa u uvjerljivoj pobjedi protiv Zagreba (4:0) u sezoni 2006/07. Nakon Lokomotive, Slavena i Istre, trenutno u najboljim igračkim godinama (28) nastupa za Rudeš. Ukupno preko 100 nastupa u HNL-u, "friško" se vratio među "Lokose".

9.Frano Mlinar(7 min)

Još jedan u nizu koji je s 18 debitirao za plave i nestao iz Maksimirske. Odigrao zadnjih sedam minuta protiv Lokomotive (ušao umjesto perverznog pojačanja Doda) u sezoni 2009/10. Preko Zaprešića, Granade, Udinesea, Mezőkövesdi SE, Lokomotive i opet Intera završio (bar za sada) u Slaven Belupu.

6.Dino Špehar(5 min)

Već je "protutnjao" kroz 10-ak klubova. Sin poznatijeg (i boljeg) Roberta (Monaco, Sporting + 8 nastupa za repku RH) još se traži. Među plavima ostavio neprimjetan trag (dvaput protiv Splita ušao u 85. i 90. min).

2.-3. Matija Katalenić(3 min)

Znamo da ništa ne znamo... Čovjek je navodno 1976. godište, odigrao je tri minute u prvenstvu protiv Zadra 31.05.1995., pred 500 gledatelja, te cijelo drugo poluvrijeme protiv MIV Sračinca, pred 600 ljudi. Molimo nekog od očevidaca da se pismeno očituju o spomenutom igraču. Hvala.

10.-11.Hrvoje Bišćan(10 min)

Buraz puno poznatijeg (i mlađeg) Igora. U prvenstvu 1992. protiv Osijeka, u 80. minuti zamjenio predsjednikovog sina Šoića, a u Kupu (par dana kasnije) dopredsjednikovog brata Mamića. Za Radnik, Istru i Segestu upisao još 63 nastupa u HNL-u, sve dok mu ozljeda tetive nije zaključila karijeru u 23. godini života.

7.-8.Munoz(6 min)

Priča ide otprilike ovako; Hajduk i Dinamo su bili zajedno na pripremama, pa su "bili" bacili oko na stanovitog "Sina vjetra" Munoza. Onda su ga plavi preoteli, ovi jambrali, ali "izija vuk magare". Sin vjetra se pokazao potpunim promašajem - odigrao je 6 minuta u HNL-u (baš protiv Hajduka), te 45 minuta u Kupu protiv "pjesnika" (i zabio gol!)

4.-5. Leon Šipoš(5 min)

Odigrao pod trenerom Bjelicom zadnjih 5 minuta protiv Intera umjesto Brune Petkovića. Poslije prodan u Latviju, pa posuđen u Istru. Objektivno nema prevelikih šansi da će povećati svoj učinak u plavom dresu.

2.-3.Damir Džidić(3 min)

Pokojni Zvezdan Cvetković mu podario zadnje tri minute tekme u Puli u ligi "za bedaka". Osim toga, igrao i za Zagreb, te sveukupno odigrao 164 minute u HNL-u, u 10 nastupa (prosjek 16 minuta). Igrao u karijeri još za Zrinski i Široki.

10.-11.Danijel Krivić(10 min)

Slika govori tisuću riječi... Došao čovjek u Dinamo, "na prvu" najveće pojačanje plavih svih vremena. Kakav Rora, Škoro, Džoni, Žuti... Odigrao 10 minuta na završnoj proslavi naslova prvaka sezone 2002/03 kad ga je Ćiro uveo iz samo njemu znanih motiva. Poslije nastupao za Real. Šala mala. Ali je za Zadar, Međimurje i Solin.

7.-8.Sandi Hudorović(6 min)

"Gipsy king" iz Karlovca, debitirao za plave sa 17 godina, u tekmi protiv Kamen Ingrada ušao umjesto Vugrineca. Odigrao i u Kupu, protiv Grobničana 11 minuta. Poslije prošao Lokomotivu, Moslavinu, HAŠK, Lučko, Sesvete, Karlovac i austrijski amaterski Stinatz. U HNL-u ukupno 32 minute/3 nastupa.

4.-5. Bartol Barišić(5 min)

Član Dinama II

1.Tomislav Krizmanić(1 min)

Član Dinama II

Share this page