Last minute in blue :-)

U isčekivanju nastavka prvenstva, malo smo "pročačkali" po igračima s najmanjom minutažom među plavima u službenim tekmama. Pošto statističkih podataka iz doba "Juge" gotovo da i nema, pozabaviti ćemo se razdobljem HNL-a, odnosno od 1991. godine... Vjerovali ili ne, čak 36 igrača ima manje od 90 odigranih minuta upisanih u karijeri za Dinamo. Whatever, dobro izgleda u CV-ima spomenutih. A i uvijek mogu odgovoriti na pitanje "gdje si ti bio '91?" - "Igrao sam u Dinamu" i zaradit rundu na račun toga...

.............................................................................................................

Pošto je u Kupu ipak lakše ugrabiti pokoju minuticu "u najdražem dresu" protiv lokalnog Messija iz Sračinca ili Unešića, odvojiti ćemo plave (anti)rekordere u Hrvatskom kupu i u HNL-u;

10. mjesto dijele dva Tomislava - Talijanac i Nakić koji su odigrali po 45 minuta u plavom dresu. Prvi je poslije završio u Poletu iz Buševca, drugi u zatvoru (!) zbog prijetnji smrću svojoj supruzi...

9. mjesto zauzima Robert Cerovec. Također ima upisano jedno poluvrijeme za Dinamo u Kupu (protiv spomenutog MIV Sračinec), a osam godina kasnije upisao je još jedan nastup u Hrvatskom kupu - za Moslavinu.

8. mjesto - Ivan Herceg, koji je nakon 45 minuta protiv Zagore, napravio solidnu karijeru (Loxa, Inter, Izrael, Mađarska, Kina).

 

.............................................................................................................

7. mjesto s 26 odigranih minuta zauzima Badara Badji, koji je nakon Dinama, preko Indije završio u Mladosti iz Lučana...

6. mjesto "Suljo" sa slike desno (24 min). Trenutno igra za FC Tractor, prije toga za Slobodu i Sarajevo, a skoro i za KPD Zenicu, jer je također završio na stupcima crne kronike zbog nanošenja teških ozljeda.

5. mjesto drži Igor Koretić koji je protiv neugodnog "BSK Bazinatoursa" (10:0) u 69. minuti zamjenio našeg sadašnjeg coacha. Poslije je upisao još tri nastupa u HNL-u za Kamen Ingrad i jedan u Kupu za Hrv. dragovoljac.

4. mjesto - još jedan naš nadareni junior, Marko Janjetović s 18 minuta odigranih protiv Bjelovara. Dao iskaz protiv Mamića i traži svojih 180.000 eura. Znači da je svaka njegova minuta odigrana u plavom vrijedna 10.000 ojra. Dajte nam Neymara...

3. mjesto zauzima "dite ajduka" Stipe Lapić s 19 minuta (5 protiv Lučkog + 14 protiv Bjelovara). Plavi ga doveli iz PSV-a, poslije Dinama igrao za još devet klubova (ukupno stotinjak nastupa). I naravno - "žao mu je što mu u Dinamu nisu pružili adekvatnu priliku".

 • 2. Ivan Mršić

  U rujnu 2009. ušao zadnjih desetak minuta protiv NK Plitvica Gojanec, umjesto "crne mambe" Sammira. Poslije nastupao za Lokomotivu, Inter i "Dragovoljce" (ukupno 21 nastup u HNL-u). Po svemu sudeći završio karijeru s 24 godine, jer zadnji njegov nastup zabilježen je 2015. za NK Zlate Moravce u Slovačkoj...

 • 1. Alen Jurilj

  Na prvom mjestu, iskreno se nadamo samo trenutno - pošto je član naše druge momčadi i ima tek 21 godinu, se nalazi Alen Jurilj. Međutim za njega važi ona da "iznimka potvrđuje pravilo". Odigrao je samo 5 minuta u Kupu za plave, ali u tih 300 sekundi postigao čak dva gola. Prošle godine došao iz Kranjčevićeve.

.............................................................................................................

HNL;

25. Mislav Bradvić 80 min (13 TŠK, 16 Kamen Ingrad, 6 Varteks, 45 Marsonia)

23.-24. Mate Maleš 72 min (protiv Sesveta) i Borna Barišić 72 min (protiv Osijeka)

22. Branko Banović 57 min (45 Zagreb, 10 Varteks, 2 Varteks)

19.-21. Petar Mamić (Istra), Mirza Golubica (Cibalia) i Saša Bjelanović (Slaven Belupo) - svi po 45 min

18. Davor Lovren 37 min protiv Lokomotive

17. Zoran Brlenić 36 min (22 protiv Varteksa + 14 protiv Šibenika)

16. Ivan Šunjić 31 min protiv Istre

15. Ivan Božić 24 min protiv Slaven Belupa i Antonio Marin 24 protiv Intera

14. Željko Žitnjak 22 min protiv Šibenika

13. Stjepan Babić 21 min protiv Varteksa

 • 12. Mate Dragičević (20)

  Sudjelovao u dvije extra pobjede protiv Osijeka (5:1 u Gradskom vrtu, ušao zadnjih 8 minuta) i Zagreba (5:0, 12 minuta i zabio gol). Nema gdje nije igrao - osim za nas, i za Zagreb, Lučko, Inter, Sesvete, Rijeku, Šibenik, Hajduk, Istru... Znači devet klubova HNL-a, skoro cijela liga.

 • 11. Ali Karimi (19)

  Cico Kranjčar osokoljen povratkom u Dinamo i prisilnom apstinencijom u Iranu, doveo je sa sobom Ali Karimija, pa na upit o njegovim kvalitetama, odgovorio da je "dosta visok". Pametnome dosta, nama ne, pa je Iranac upisao samo 19 minuta protiv Intera i produžio dalje...

 • 10. Krešimir Radić (17)

  Znači ovak; nema slike, nema tona. O gdinu Radiću (Krešimiru, ne Stjepanu) se ne zna gotovo ništa. Gole brojke nam otkrivaju slijedeće - u sezoni 1995/96 nastupio je 16 minuta na Kantridi (ušao umjesto Zokija) i jednu minutu na Poljudu (zamjenio Gašpara). Ni manje, ni više...

 • 9. Tomislav Havojić (11)

  Velika nada plavih je (nevjerojatno) upisala 11 (slovima: jedanaest) minuta nastupa u uvjerljivoj pobjedi protiv Zagreba (4:0) u sezoni 2006/07. Nakon Lokomotive, Slavena i Istre, trenutno u najboljim igračkim godinama (28) nastupa za Rudeš. Ukupno preko 100 nastupa u HNL-u, "friško" se vratio među "Lokose".

 • 8. Hrvoje Bišćan (10)

  Buraz puno poznatijeg (i mlađeg) Igora. U prvenstvu 1992. protiv Osijeka, u 80. minuti zamjenio predsjednikovog sina Šoića, a u Kupu (par dana kasnije) dopredsjednikovog brata Mamića. Za Radnik, Istru i Segestu upisao još 63 nastupa u HNL-u, sve dok mu ozljeda tetive nije zaključila karijeru u 23. godini života.

 • 7. Danijel Krivić (10)

  Slika govori tisuću riječi... Došao čovjek u Dinamo, "na prvu" najveće pojačanje plavih svih vremena. Kakav Rora, Škoro, Džoni, Žuti... Odigrao 10 minuta na završnoj proslavi naslova prvaka sezone 2002/03 kad ga je Ćiro uveo iz samo njemu znanih motiva. Poslije nastupao za Real. Šala mala. Ali je za Zadar, Međimurje i Solin.

 • 6. Frano Mlinar (7)

  Još jedan u nizu koji je s 18 debitirao za plave i nestao iz Maksimirske. Odigrao zadnjih sedam minuta protiv Lokomotive (ušao umjesto perverznog pojačanja Doda) u sezoni 2009/10. Preko Zaprešića završio (bez nastupa) u zvučnim Granadi i Udineseu, da bi se trenutno skrasio u Mezőkövesdi SE (štogod to bilo). Uglavnom dečko broji tek - 25.

 • 5. Munoz (6)

  Priča ide otprilike ovako; Hajduk i Dinamo su bili zajedno na pripremama, pa su "bili" bacili oko na stanovitog "Sina vjetra" Munoza. Onda su ga plavi preoteli, ovi jambrali, ali "izija vuk magare". Sin vjetra se pokazao potpunim promašajem - odigrao je 6 minuta u HNL-u (baš protiv Hajduka), te 45 minuta u Kupu protiv "pjesnika" (i zabio gol!)

 • 4. Sandi Hudorović (6)

  "Gipsy king" iz Karlovca, debitirao za plave sa 17 godina, u tekmi protiv Kamen Ingrada ušao umjesto Vugrineca. Odigrao i u Kupu, protiv Grobničana 11 minuta. Poslije prošao Lokomotivu, Moslavinu, HAŠK, Lučko, Sesvete, Karlovac i austrijski amaterski Stinatz. U HNL-u ukupno 32 minute/ 3 nastupa. A tek mu je 28 godina.

 • 3. Dino Špehar (5)

  Dečec još nema ni 24, a već je "protutnjao" kroz osam klubova. Sin poznatijeg (i boljeg) Roberta (Monaco, Sporting + 8 nastupa za repku RH) još se traži. Među plavima ostavio neprimjetan trag (dvaput protiv Splita ušao u 85. i 90. min).

 • 1.-2. Damir Džidić (3)

  Pokojni Zvjezdan Cvetković mu podario zadnje tri minute tekme u Puli u ligi " za bedaka". Osim toga, igrao i za Zagreb, te sveukupno odigrao 164 minute u HNL-u, u 10 nastupa (prosjek 16 minuta). Igrao u karijeri još za Zrinski i Široki.

 • 1.-2.Matija Katalinić (3)

  Znamo da ništa ne znamo... Čovjek je navodno 1976. godište, odigrao je tri minute u prvenstvu protiv Zadra 31.05.1995., pred 500 gledatelja, te cijelo drugo poluvrijeme protiv MIV Sračinca, pred 600 ljudi. Molimo nekog od očevidaca da se pismeno očituju o spomenutom igraču. Hvala.